Tags

, , , , , , ,

image

See below for english

Pour une trentaine de cookies

Ingrédients:

250 g de beurre mou
100 g de sucre
2 c. a café d’extrait de vanille liquide
350 g de farine
20 g de cacao en poudre
2 c a café de café soluble
1 pincée de sel
150 g de noisettes
Sucre glace, pour décorer

Préparation:

Préchauffez le four à 160 C
Faites torréfier les noisettes au four pendant 5 minutes
Retirez les peaux brunes puis hachez-les
Mélangez le beurre, le sucre et l’extrait de vanille
Ajoutez la farine, le cacao, le café et le sel
Melangez puis incorporez les noisettes hachées
Prélevez des noix de pâte et formez des boules
Rangez-les sur une plaque a four recouverte de papier cuisson
Faites cuire 12 minutes
Laissez refroidir pendant 5 minute puis passez-les dans le sucre glace
Bon Appétit!

 

Makes about 30 cookies

Ingredients:

250 g / 9 oz  soft butter
100 g / 3 1/2 oz  sugar
2 teaspoons vanilla extract
350 g / 12 oz flour
20 g / 4 teaspoons powdered cacao, unsweetened
2 teaspoons instant coffee powder
Pinch of salt
150 g / 5 oz hazelnuts
Icing sugar, for decoration

Preparation:

Preheat the oven to 160 C / 320 F
Roast the hazelnuts in the oven for 5 minutes
Remove the brown skins by rubbing with your hands
Chop up the hazelnuts
Mix the butter, sugar and vanilla extract in a large bowl
Add the flour, the cacao powder, the instant coffee powder and the salt
Mix well and then add the chopped hazelnuts
Form small balls of mixture with your hands
Place them on a baking sheet covered with parchment paper
Bake for 12 to 15 minutes
Allow to cool for 5 minutes
Generously cover them with the icing sugar by rolling them in the sugar
Enjoy!

 

Advertisements